Naljutio vjernike

Župnik iz Koprivnice usred mise otpustio zbor: 'Prestari ste za pjevanje i tračate'

Župnik iz Koprivnice usred mise otpustio zbor: 'Prestari ste za pjevanje i tračate'
Buzzara.hr

Svi jedva čekaju što će reći Biskupija.

U najmanju ruku neuobičajenom potezu svjedočili su vjernici prošle nedjelje na misi u crkvi Presvetog Trojstva u Reki, koprivničkom prigradskom naselju, prenosi Podravski.hr.

Ondje je, mjesni župnik vlč. Mario Križanac javno, i to tijekom mise, raspustio crkveni zbor jer je prestar. 

'Kao župnik moram misliti na budućnost župe, stoga ćemo krenuti s mlađim zborom. Moram priznati da naši mladi nisu dosad mogli dobiti priliku i oni se pokazati. Jednostavno sam se dosadašnjem zboru morao zahvaliti, istaknuo sam i njihove dobre osobine, ali kazao i ono što nije dobro', rekao je župnik. 

Ističe da razumije kako su zborašice šokirane i možda nisu najbolje prihvatile njegov način, no on smatra da je to napravio pristojno i jasno, piše Podravski.hr.

Kako se priča po mjestu, o cijelom je slučaju obaviještena i Varaždinska biskupija jer je ovaj potez župnika dobrano naljutio vjernike.

U osam godina koliko je ovdje, priznaju mu, mnogo se toga napravilo u crkvi i oko nje, uredila se vjeronaučna dvorana. Svega toga ne bi bilo bez novca vjernika, a vjernici su pomagali, kažu, i pomagat će. Pa i oni drugih vjeroispovijesti. No, zamjeraju mu nedostatak empatije odnosno suosjećanja prema ljudima, kao i neke ishitrene odluke kojima je, po njima, pokazao manjak ljudskosti, prvo i osnovno što očekuju od svog župnika, svog dušobrižnika. Kažu, ovaj događaj samo je učvrstio njih stav – žele župnikov 'otkaz'. 

Svi jedva čekaju što će reći Biskupija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!