Bloger Krule o božićnim 'trendovima'

Trošimo li previše za vrijeme blagdana? '3 mjeseca poslije čuješ jokanje kako se izvlače iz minusa na tekućem'

Trošimo li previše za vrijeme blagdana? '3 mjeseca poslije čuješ jokanje kako se izvlače iz minusa na tekućem'
Buzzara.hr, Twitter

'4 dana nakon Božića čuješ smrad hrane od Božića'

Bloger Krule u svojem se nedavnom statusu osvrnuo na ogromnu potrošnju za vrijeme blagdana. Što na hranu, što na poklone - Hrvati vole trošiti, ali ne i pametno.

Cijeli status, koji je u samo nekoliko sati dosegao preko 5 tisuća lajkova, prenosimo u cijelosti:

 

 

'Gleda sam nekav tv prilog, kolko narod misli potrošiti za božićne blagdane... pa se tu vrte cifre od 2 iljade kuna na više.

Što narod kupuje?... kalašnjikove?... haubice?... ne znaš jel se naoružavamo il koji kurac. Jedan veli kako će skurit preko 5 iljada kuna, ima dvoje djece pa ono... pokloni. Što im kupuje, kuću u Vrhovinama u pičku materinu. Imal kraja ovom ludilu? Ova jedna veli da će iljadu kuna otrest na sastojke za kolače... ja je našao na fejsari... neudana... sama... kome delaš kolače jebem ti vanilij šećer i rernu u kojoj biskvit pečeš!?... kome? Kliknem na nekav članak, muž i žena viču kako će malom kupiti mobitel... mali ide u 2. razred osnovne škole... već vidim, za mjesec dana "Još jedna deložacija iz stana, stanite u obranu!". Pa sunce ti jebem.

4 dana nakon Božića nemoš proći kraj kontejnera od smrada bačene hrane... a još 3 mjeseca poslije čuješ jokanje (JOOOOJ) kako se izvlače iz minusa na tekućem.'

Ispod objave komentirali su korisnici Facebooka kako se u potpunosti slažu s njim:

  • Pretjeruje se svakako. Nekako od samostalnosti lijepe nase. Sto vise tonemo, to nam jaca rasvjeta na lampicama i glazba po svim coskovima...kao Titanic prije potonuca.
  • Žalosno koliko si u pravu, ni Božić ni blagdani nisu sta su bili. Božić je bio obiteljski blagdan gdje se naj vaznije bilo da se obitelj okupi i ruca skupa a danas blagdan potrošnje većinom onoga što se i nema a troši se. Nikom nije više dosta topla riječ i okupljanje samo materijalizam. Dok sam ja bila djete to je bilo vrjeme okupljanja a danas vrjeme lažnog praznog bolesnog dokazivanja.
  • Kazu da je 'najjeftinija blagdanska kosarica' oko 1000 kuna. Ja sam prase pa pojedem kilu mesa za rucak i kilu za veceru. Sta ti ljudi jedu kad im ode 1000 kuna na blagdanski rucak? Zlatno krme?!
  • Sva ta potrošačka megalomanija je zamjena za ljubav koje nema 
  • Krule, točno u sridu... I onda ćemo biti prvaci u kukanju

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!