oštećeni nije baš rječit

U Koprivnici poduzetniku UKRAO cijelu KUĆU: Bizaran slučaj odjeknuo Hrvatskom

U Koprivnici poduzetniku UKRAO cijelu KUĆU: Bizaran slučaj odjeknuo Hrvatskom
Podravski.hr, Buzzara

Oštećeni u ovom slučaju, 59-godišnji poduzetnik koji je policiji prijavio krađu kuće, nije bio previše rječit.

Koprivničkim policajcima prošle nedjelje stigla je nesvakidašnja prijava. Poduzetnik iz Koprivnice (59) prijavio je kako su mu nepoznate osobe na zemljištu u Peterancu ukrale veći dio kuće.

Doista, nekoć gotovo dovršena, vrlo lijepa montažna kućica stajala je povučena u dvorištu, razmontirana, bez krovišta i drvenih zidova, ogoljena gotovo do temelja. Slučaj krađe kuće bio je toliko nevjerojatan i bizaran da je odjeknuo cijelom Hrvatskom, prenosi Podravski.hr.

Istraživanje tamošnjih policajaca trajalo je samo dva dana. Kazneno je prijavljen muškarac (41), također koprivnički poduzetnik, i njegova supruga (30).  Tereti ih se za kazneno djelo krađe, a prijava je poslana na odlučivanje Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

'Ne znam zašto smo prijavljeni. Ta je kućica naša i nisam mogao ukrasti nešto što je moje. Kada sam vidio na internetu da se radi o mojoj kući da je ukradena, nisam mogao vjerovati. Odmah sam sa suprugom otišao na policiju' , rekao je kazneno prijavljeni 41-godišnjak.

(Podravski.hr)

Otkrio nam je svoju stranu podosta zamršene pozadine cijelog slučaja. Kako trenutno stvari stoje, bila je to doista sve samo ne obična krađa kuće. Na vidjelo je isplivao podosta zamršen odnos poznatog poduzetnika s bračnim parom koji je na kraju osumnjičen za krađu kuće, piše Podravski.hr.

'On još službeno niti nije postao vlasnik. Sudsko rješenje nije pravomoćno zato što imamo i 15 dana za žalbu' – rekao je kazneno prijavljeni 41-godišnjak te priznao kako je zajedno sa suprugom demontirao kuću i odvezao je.

'Taj nas je čovjek nekoliko puta prevario i sada nam želi uzeti i kućicu koja uopće niti nije njegova. Niti je još formalno ni pravomoćno upisan kao vlasnik zemljišta. Bili smo mu dužni za kamion koji sam dvaput kupio od njega. Mutan je to čovjek i sve ću detaljno reći dok za to dođe vrijeme', rekao je čovjek koji je kazneno prijavljen za krađu kuće, 'S njim imam problema već dugo godina. Sve se vrtjelo oko jednog kamiona prije 7-8 godina. Prodao sam mu kamion kompenzacijom za građevinski materijal. Naivno me nagovorio da mu prepišem kamion, no građevinski materijal nikada mi nije dao premda je rekao da jest. Otišao sam na sud i izgubio kamion. Kasnije sam od njega opet kupio isti kamion, i to tako da sam mu u garanciju dao to sporno gradilište. Dogovor je bio da mu mjesečno otplaćujem i otplatio sam mu 7000 eura. No, i bez toga sam ostao. Prevario me za dug, kamion, gradilište i sad me još tereti da sam mu ukrao kuću. Strašno, ne znam što bih rekao. Zbog svega je nastao kaos koji uopće nije trebao biti. Nažalost, sve se okrenulo protiv nas. Protiv njega ništa neće pisati, nego protiv nas. Policiju ne krivim, radili su svoj posao. Na državnom odvjetništvu ćemo dati svoj iskaz i nadam se da će prijavu odbaciti', rekao je svoju stranu priče prijavljeni ‘kućokradica’, prenosi Podravski.hr.

Oštećeni u ovom slučaju, 59-godišnji poduzetnik koji je policiji prijavio krađu  kuće, nije bio previše rječit.

 

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!