Hitna upomoć

Muškarcu iz Splita pozlilo od zagorskih pjesmi na zagrebačkom Adventu

Muškarcu iz Splita pozlilo od zagorskih pjesmi na zagrebačkom Adventu
Robert Anic/PIXSELL/Buzzara

Mladi Splićanin je doveo svoju curu na proslavu Adventa u Zagrebu, no tijekom izvedbi brojnih zagorskih 'popevki' mu je iznenadno pozlilo i završio je na intenzivnoj njezi na KBC-u Rebro.

Kako neslužbeno doznajemo, Roko Dvornik (28) je doveo svoju curu Anu Herceg (26) na poznatu zagrebačku božićnu tržnicu da bi se malo opustili tijekom proslave Adventa.

Kako nam kažu svjedoci, nevino su šetali od kućice do kućice i slušali izvedbe zagorskih narodnih pjesmi kada je Roku u jednom trenutku iznenada pozlilo. Pao je u nesvijest i krenuo se grčevito tresti na podu. Hitna pomoć je došla, no kasnili su 45 minuta jer, po njihovim riječima, je bila 'velika gužva' i 'fritule su preukusne'. Roko je već bio pao u komu. Na sreću, ubrzo se i oporavio. Otišli smo pričati s njim. 

'Kako neću past u komu? Sinko moj, od ti glupi pisama san umalo umra kolko su glupe. Ša on tamo sad tandrče na toj jadnoj isprici za mandolinu i krešti ka gavran i to još na tuđinskon jeziku? Di je tu Mišo? Di je Dragojević? Nedostaje tu duše i srca. Nisan moga to više podnit i odlučija san malo ubit oko da ne moran to više slušat, ša sad?' - rekao nam je Roko vadeći svoju kolekciju albuma Miše Kovača na koju je izrazito ponosan. 

Pitali smo i njegovog obiteljskog doktora što misli o cijeloj situaciji - 'Ovo nije rijetka pojava, Dalmatinci na zvuk zagorskih pjesama znaju oglušiti, pasti u komu, pa čak i levitirati par centimetara iznad zemlje kanalizirajući svoj čisti bijes i nenaklonost prema takvoj glazbi. To je medicinski fenomen na koji se ne obraća dovoljno pažnje. Nešto se mora učiniti po tom pitanju u medicinskoj zajednici.' 

Roko danas izlazi iz bolnice i želimo mu sretan oporavak, a vlasti i medicinsku zajednicu ovim putem pitamo - Koliko još Dalmatinaca mora završiti u bolnici da bi se nešto poduzelo?

>> Ovo djelo je plod fikcije. Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je slučajna. <<

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!