Milane moj

Ideja mu sinula na 'ladnom betonu: Kujundžić odlučio povećati poreze na 100% na sve što smatra nezdravim

Ideja mu sinula na 'ladnom betonu: Kujundžić odlučio povećati poreze na 100% na sve što smatra nezdravim
Buzzara.hr

Ministar zdravstva, Milan Kujundžić, je donio ovu odluku epskih proporcija jučer na privatnom sastanku s drugim članovima Vlade na kojem su pričali o potencijalu korištenja progresivnih poreza da bi ljude odvratili od nezdravih navika.

'Shvatili smo da je to jedini način da ljude natjeramo da zdravo žive. Uskoro ćemo predložiti zakon gdje se na svaku nezdravu stvar ili naviku postavljati 100% poreza.' - izjavio je Milan Kujundžić eksirajući rakiju.

'Takve stvari bi bile alkohol, cigarete, vožnja auta, nošenje uskih hlača, život u gradu punom smoga, cuganje u parkiću, sjedenje na hladnom betonu, upisivanje fakulteta i život u Hrvatskoj.' - rekao je pušeći svoju petu cigaretu tijekom razgovora - 'Tijekom svojih istraživanja shvatili smo da je apsolutno svaka stvar nezdrava u određenim količinama, tako da će ovo zapravo biti porez na apsolutno sve.'

Nacrt zakona možemo očekivati već tijekom sljedećeg tjedna, jer je ministar zauzet 'dernekom kod kuma', a u slučaju da prođe cijene svih proizvoda će se poduplati, pa tako i lijekova jer duži život vodi do nezdravih navika i na kraju - smrti.

'Našli smo direktnu poveznicu između raka i disanja, shvatili smo da ljudi koji ne dišu nikada ne dobivaju rak i tu nam je sinula ideja.' - dovršio je ministar, sjedeći na hladnom betonu.

>> Ovo djelo je plod fikcije. Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je slučajna. <<

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!