Kuku lele

Hrvatski političari kažu da nemaju nikakav problem sa smanjivanjem plaća

Hrvatski političari kažu da nemaju nikakav problem sa smanjivanjem plaća
Buzzara.hr

Tijekom ponedjeljka su državne vlasti dale javnu izjavu hrvatskim medijima o pitanju plaća u kojoj su izjavili da oni nemaju nikakav problem sa smanjivanjem istih. Izjavu prenosimo u cijelosti.

Javna izjava medijima koju smo dobili:

'Poštovani sugrađani i sugrađanke, 

Obraćamo vam se ovim putem da bi konačno stali na kraj s tračevima i lažima koje se vrte po medijima u zadnje vrijeme. Mediji, naravno lažno, govore da mi nikada ne bi smanjili plaće što je potpuna neistina.

Mi nemamo nikakav problem da hrvatskom narodu smanjimo plaće još više, ako to naš narod želi. Prije nekoliko tjedana smo donijeli odluku da povećamo minimalac, ali to očito Hrvati ne žele. Na našim Facebook stranicama neprestano pišu objave poput 'smanjite im plaće' i 'tko je vidio imati plaću 16.000 kuna, a da se ne pojavi na poslu'. To smo uzeli kao narodni krik i odlučili smo nešto poduzeti.

Od sada, minimalac je 2000 kuna, a svi oni koji u Hrvatskoj zarađuju iznad 6.000 kuna po novom zakonu moraju dobiti otkaz, osim nas naravno - nas trebate. 

Zahvaljujemo svima na korespodenciji, 
Andrej Plenković, premijer'

Ostaje nam samo vidjeti hoće li to biti dobar strateški potez za hrvatsku ekonomiju i zadovoljštinu Hrvata koji žive u Lijepoj našoj.

>> Ovo djelo je plod fikcije. Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je slučajna. <<

Izdvojeno

Reci što misliš!