za rode nema roda

Najpoznatiji ptičji par već živi po načelima IK: i Klepetan leži na jajima koje je Malena snijela

Najpoznatiji ptičji par već živi po načelima IK: i Klepetan leži na jajima koje je Malena snijela
Ivica Galovic/PIXSELL

Unatoč kaosu koji se događao prije i poslije ratifikacije Istanbulske konvencije u Hrvatskoj, čini se kako ju je najpoznatiji ptičji par već odavno 'usvojio' i počeo živjeti

Večernji donosi novosti o najpoznatijem ptičjem paru u Hrvatskoj. Malena je ovog proljeća snijela tri jaja, a kroz naredne dane, očekuje ih se još dva ili tri.

Ove životinje mogu nam biti i primjer. Unatoč kaosu koji se događao prije i poslije ratifikacije Istanbulske konvencije u Hrvatskoj, čini se kako ju je najpoznatiji ptičji par već odavno 'usvojio' i počeo živjeti. Za njih nema neke velike razlike u rodu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako većinom Malena brižno čuva jaja, a Klepetan joj donosi granje kako bi joj bilo što udobnije, njih se dvoje izmjenjuju u leženju na jajima.

Lani je Malena snijela rekordnih sedam jaja, no izleglo se samo pet ptića od kojih je u međuvremenu još jedan uginuo od hladnoće, pa ih je put toplog afričkog juga na kraju odletjelo četvero. Ove godine malo kasne s potomstvom jer se Klepetan vratio čak dva tjedna kasnije no što je inače običavao.

U proteklih 16 godina Malena i Klepetan već su othranili 58 ptića. 

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!