u jeku novih sukoba

Potresna fotografija Kipa slobode napravljenog od ruševina nečijeg doma u Alepu

Potresna fotografija Kipa slobode napravljenog od ruševina nečijeg doma u Alepu
Twitter

Fotografija je odavno podijeljena na društvenim mrežama, no posljednjih se dana ponovno počela dijeliti, s obzirom na nove vojne aktivnosti na tom području

U jeku najnovijih zračnih napada od strane zapadnih snaga na kemijska postrojenja u Siriji, ponovno je na društvenim mrežama u fokus došla žrtva sirijskog naroda, civilnog stanovništva koji pati zbog 'prepucavanja' sirijskog režima i zapadnih sila.

Ova potresna fotografija Kipa slobode napravljenog od ruševina nečijeg doma u Alepu, samo je jedan od dokaza genijalne umjetnosti sirijskog umjetnika Tammama Azzama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odavno je podijeljena na društvenim mrežama, no posljednjih se dana ponovno počela dijeliti, s obzirom na nove vojne aktivnosti na tom području.

Ljudi su prvo mislili da je umjetnik napravio fotografiju u Photoshopu, a bili su i u pravu. Kako god bilo, njen značaj zbog digitalne prerade nije ništa manje potresan.

Umjetnik Azzam je ranije i izjavio da Kip slobode u New Yorku ne označava američku politiku već je simbol slobode.

"To je djelo nosilo poruku optimizma unatoč masovnom uništenju svega mogućeg u Siriji... Ali to je bilo davno", dodao je. Azzam je dosad stvorio velik broj u Photoshopu izmanipuliranih fotografija koje prikazuju sukobe u Siriji, kao npr. ove:

  • SAD 9/11, Sirija svaki dan

 

  • Sirijsko proljeće

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!