Manipulacija dječjim mozgovima?

Tko je tu lud? Nekad smo u školama pjevali 'Miš mi je polje popasel', a danas slažemo rime o trgovačkim lancima

Tko je tu lud? Nekad smo u školama pjevali 'Miš mi je polje popasel', a danas slažemo rime o trgovačkim lancima
Anonimni čitatelj

'Kad smo mi bili u školi, pjevali smo 'Miš mi je polje popasel', a ne o trgovačkim lancima. Tko je tu lud?', pita se naš čitatelj kojeg su zgrozili stihovi i note koje je njegov školarac dobio u glazbenoj školi

Udžbenici, radne bilježnice i zadaci koje dobivaju školarci redovito budu prilagođeni novijoj pop kulturi današnjice, pa tako u susjednoj Srbiji imamo slučaj da se vokativ uči uz stihove Svetlane Ražnatović Cece, a u hrvatskim petim razredima se neko vrijeme iz hrvatskog učilo da je 'trnoružica manekenka te da je poljupcem budi nogometna nada Dinama ili Hajduka'.

Nedavno smo prenijeli i vijest o tome kako djeca u 4. razredu za lektiru litaju brutalne pjesme o kopanju očiju i rezanju spolovila te kako u 7. razredu na satu Hrvatskog moraju pozvati Isusa u obitelj, a sada vam donosimo jedan bizarluk iz glazbene škole.

Jedan naš čitatelj koji je poželio ostati anoniman poslao nam je fotografiju nota iz glazbene škole koju pohađaju djeca trećeg razreda..

"Kad smo mi bili u školi pjevali smo 'Miš mi je polje popasel, a ne o trgovačkim lancima. Tko je tu lud? Da nije oko 100 ljudi vidjelo ovo i reklo da to nije normalno, ja se ne bi obratio medijima. Je li ovo reklama, manipulacija dječjim mozgovima ili nešto treće, nemam pojma", napisao nam je čitatelj.

(Foto: Anonimni čitatelj)

Stihovi uz note koje nam je poslao idu ovako: "Mama i tata, braco i seka, cijela obitelj radosno čeka! Broje se dani do onog sata kad će nam LIDL otvoriti vrata. I nije važno jesi mlad ili star! Šoping u LIDLU prava je stvar! Lidlovi centri prava su meta, povoljne cijene i kvaliteta. Nema dileme, siguran budi, najbolju kupnju Lidl nudi!"

Izdvojeno

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!