Poruke građana koji podupiru LGBTIQ zajednicu: 'Ne gledaj mi u gaće'

Povorka ponosa u Zagrebu: 'Što tebe boli tko koga voli'

Povorka ponosa u Zagrebu: 'Što tebe boli tko koga voli'
Pixsell

'...da svima glasno kažemo da nam je dosta homofobije, bifobije i transfobije kojom nas bombardiraju iz saborskih klupa i medijskih prostora te da nećemo više trpjeti da nam se govori kako se trebamo osjećati, kako da se rodno izražavamo, koga da volimo ili tko čini našu obitelj...'

U Zagrebu je održana 17. Povroka ponosa, ovog puta pod sloganom 'Da nam živi, živi rod'. Članovi i građani koji podržavaju LGBTIQ zajednicu okupili su se ispred Mimare u 15 sati. 'Čemu Povorka ponosa i paradiranje po gradu?', mnogi su se ovih dana upitali, a odgovor su im dali sami članovi ove zajednice:

'...da svima glasno kažemo da nam je dosta homofobije, bifobije i transfobije kojom nas bombardiraju iz saborskih klupa i medijskih prostora te da nećemo više trpjeti da nam se govori kako se trebamo osjećati, kako da se rodno izražavamo, koga da volimo ili tko čini našu obitelj...', stoji u opisu Facebook događaja.

Kao i svaki put, očarali su svojim plakatima i porukama za građane koji ih ne podupiru ili ih smatraju 'bolesnima':

(Foto: Igor Soban/Pixsell)

(Foto: Igor Soban/Pixsell)

 

(Foto: Igor Soban/Pixsell)

(Foto: Igor Soban/Pixsell)

 

Iako u opisu stoji kako se bore protiv homofobije koja dolazi iz saborskih klupa, mnogi su političari odlučili podržati Povorku. Samo neki od njih su Bojan Glavašević, Tomislav Saucha i Ivan Vrdoljak.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!