Odlični će sjesti božićni blagdani

Što ćemo sve spajati u 2019? Za 9 dana godišnjeg možete imati skoro 30 dana odmora

Što ćemo sve spajati u 2019? Za 9 dana godišnjeg možete imati skoro 30 dana odmora
Thinkstock, Buzzara.hr

Provjerite kalendare, zabilježite datume.

Već sama Nova godina pada u utorak, pa će mnogi ovo spojiti s ponedjeljkom.

Uskrs ove godine pada tek 21. travanja, pa odmaramo na Uskrsni ponedjeljak. Nažalost, iduće odmaranje stiže nam tek 1. svibnja kada obilježavamo Praznik rada. On pada u srijedu, pa će mnogima dobro doći taj jedan dan odmora usred tjedna.  Uz dva dana godišnjeg imate pet slobodnih dana.

A, onda - spajanje. Prvo na redu je Tijelovo koje nam stiže 20. lipnja, u četvrtak, pa ovdje možete imati produženi vikend. Slijedi Dan antifašističke borbe koji pada u subotu, ali zato postoji i Dan državnosti koji pada u utorak, 25.6., pa ćete ga moći spojiti s ponedjeljkom. Što to znači? Znači da ćete uz dva dana godišnjeg dobiti 6 dana odmora.

Dan domovinske zahvalnosti (5.8.) pada u ponedjeljak što će također 'dati' malo odmora, kao i Velika Gospa koja pada u četvrtak (15.8.) - jedan dan godišnjeg, četiri dana odmora.

Dan neovisnosti u utorak 8. listopada bit će nova prilika za spajanje produženog vikenda, kojih će ove godine stvarno biti nekoliko - jedan dan godišnjeg, četiri dana odmora. Svi sveti padaju u petak, tako da ćemo i tada imati, pogađate, produženi vikend.

Božićni i novogodišnji blagdani odlično će se rasporediti -  Božić i Štefanje padaju na srijedu i četvrtak, Novu godinu slavimo u srijedu, pa uz tri dana godišnjeg možete dobiti pravi odmor od čak osam dana.

 

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!