'Petarde za retarde'

Napravljena posebna kućica za pse koja ih čuva od buke vatrometa

Napravljena posebna kućica za pse koja ih čuva od buke vatrometa
Ford, Buzzara.hr

Jednom kad mikrofon u prototipu njihove kućice prepozna zvuk vatrometa, ugrađeni audiosustav emitira frekvencije kojima poništava tu buku ili je dramatično smanjuje.

Koristeći tehnologiju koja se ugrađuje u slušalice ili u automobile kako bi putnike zaštitili od vanjske buke, Ford je izradio kućicu za pse koja će biti utjeha i miran 'dom' u novogodišnjoj noći.

Iako svi volimo blještavilo vatrometa, njegova buka uvelike smeta našim kućnim ljubimcima. Mnogi od njih se boje do te mjere da ih pucnjava petardi i vatrometa košta života, mnogi bježe od svojih domova (od kojih pola nikada ne nađe put kući), a mnogi imaju doživotne traume. Imajte na umu da oni imaju osjetljiviji sluh od nas.

Upravo zato je Ford napravio kućicu za pse koja koristi tehnologiju poništavanja buke. Sličnu imamo u slušalicama ili u automobilima. Na taj način će, smatraju, smanjiti strah i stres prije novogodišnje noći i u njoj. 
Kako radi? Jednom kad mikrofon u prototipu njihove kućice prepozna zvuk vatrometa, ugrađeni audiosustav emitira frekvencije kojima poništava tu buku ili je dramatično smanjuje. Još je riječ o konceptu, ali Ford vjeruje da će uskoro krenuti u proizvodnju iste. 

 Nadamo se da ćemo ju moći kupiti u skoroj budućnosti. 


 

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!