viralna fotka

Miss Hrvatske i Srbije iz doba Kraljevine SHS: 'Ne mogu vjerovati da je natpis na lenti pisan ćirilicom'

Miss Hrvatske i Srbije iz doba Kraljevine SHS: 'Ne mogu vjerovati da je natpis na lenti pisan ćirilicom'
Instagram/AP

Fotografija srpske i hrvatske misice samo je jedna od fotografija koje su zabilježili fotoreporteri tijekom 1920-ih i 1930-ih godina u Beogradu, Istanbulu, Sarajevu i Ankari

Na društvenim mrežama ovih je dana postala hit fotografija Miss Hrvatske i Srbije koja navodno datira iz prošlog stoljeća, točnije nastala je prije nešto više od 90 godina, u doba Kraljevine SHS.

Fotografiju je prva podijelila srpska glumica Ljiljana Blagojević i od tada se samo širi dalje. Srpski Blic piše da je fotografija nastala tijekom dvadesetih godina prošlog stoljeća, a u Beogradu je bila izložena prije nekih godinu dana, u sklopu putujuće izložbe "Gradovi u pokretu - postotomansko nasljeđe".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Fotografija srpske i hrvatske misice samo je jedna od fotografija koje su zabilježili fotoreporteri tijekom 1920-ih i 1930-ih godina u Beogradu, Istanbulu, Sarajevu i Ankari, a u sklopu izložbe našla se zahvaljujući organizatorici, prof. dr Nataši Mišković, koja je skupljala materijale iz jugoslovenskih i turskih dnevnih listova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pre samo 90 godina!

Objavu dijeli Ljiljana Blagojevic (@ljiljana_blagojevic) Pro 16, 2018 u 1:50 PST

Ekipi je, naravno, najviše za oko zapelo to što je natpis na lenti hrvatske misice na ćirilici... Evo samo nekih od komentara:

'Sta mislite koja je srpkinja a koja hrvatica. Samo hrvatici stave natpis da je srpkinja a srpkinji stave natpis da hrvatica.

'Em...pardon na pitanju. A kako je moguće ovo pre 90 godina kad nije bilo takvih ter. jedinica? Možda to je već doba druge Jugoslavije?'

'Dokaz da je odavno bilo vrijeme da izađemo iz te umjetne tvorevine koja se je zvala Jugoslavija'

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!